Migrația javrelor

Cu toate că totul pare absolut la voia întîmplării și sub pălăria unei oarecare normalități invocate ]n contextul politic, migrația javrelor demonstrează caracterul politicii românești. Odată ce ai intrat în joc îți asumi atît laurii cît și înfrîngerea. Este un principiu simplu și sănătos. Ceea ce se întîmplă acum înainte de alegeri demonstrează încă odată (dacă mai era nevoie) caracterul majorității persoanelor care conduc România la acest moment.

Sfatul meu este să nu (mai) votați niciodată acești oameni! Nu promovați javrele!

O femeie din politica românească a scris pe blog-ul său (nu știu dacă ea sau oamenii care se ocupă de imaginea ei) un articol intitulat “TOT RĂUL SPRE BINE!“. Am răspuns acolo dar mesajul nu a fost publicat (nu cunosc motivele). Dacă nu a fost publicat acolo o să-l public eu aici pentru că odată mă enervează ideea că am scris degeaba și în altă ordine de idei reprezintă punctul meu de vedere în contextul migrației javrelor.

Este trist dar adevãrat ceea ce se întîmplã în politica româneascã. Colcãie de personaje nocive care nu ar avea în mod normal nici mãcar dreptul de a se exprima în public nu mai vorbesc de cinstea de a reprezenta statul român. Personal m-am declarat apolitic nu pentru cã sînt vreun mediocru în ale politicii sau pentru cã aş fi vreun “flower power”. Pur şi simplu resping ideea ridicãrii obrãzniciei,tupeului şi a lipsei bunului simţ la nivel de atuuri ale activitãţii politice. Din fericire, nu sînt singurul cetãţean român în situaţia aceasta. Zilnic din ce în ce mai mulţi cetãţeni români realizezã realitatea amarã în care ne aflãm. La mitingurile de la Universitate, am vãzut, pe lîngã actele de violenţã (pe care le condamn) oameni deschişi, sinceri, oneşti şi inteligenţi care militau pentru logicã. Oameni care nu fãceau parte din USL, PDL sau din vreo galerie de fotbal manipulatã politic (altã mare aberaţie şi dovadã de nocivitate) şi care aveau în comun o tinereţe spiritualã cu care mãrturisesc cã nu m-am mai întîlnit pînã acum. Odatã cu ceea ce s-a întîmplat la aceastã moţiune de cenzurã s-a “triat neghina” din PDL şi poate acest proces va dura pînã la alegeri. Vã asigur însã cã într-un viitor mediu şi lung nu aveţi nici o şansã dacã nu vã veţi reconsidera radical punctul de vedere în ceea ce priveşte recrutarea elitelor din rîndul cetãţenilor talentaţi ai României (şi nu mã refer aici la genul de mascaradã “Românii au talent”) Slavã Domnului (încã) nu ducem lipsã. Este un punct de vedere general valabil indiferent de numele partidului sau orientarea acestuia.

Leave a Reply