Cum să căutăm pe AliExpress furnizori care livrează din UE

AliExpress este deja binecunoscut cu plusurile și minusurile sale. Acest articol nu face obiectul descrierii, modulului de funționare, articole la vînzare, etc. al gigantului serviciu de vînzări online chinezesc.

Dacă totuși nu prea știți despre ce este vorba, dați un click pe clipul ăsta sau dacă doriți o variantă de articol scris

Ceea ce eu personal, am considerat un MARE minus la AliExpres, a fost întotdeauna timpul de livare foarte lung și complicațiile legate de faptul că produsele achiziționate în mare parte trebuie să treacă prin serviciul vamal. (China nu este în Comunitatea Europeană, ceea ce înseamnă că trebuie să se plătească taxe vamale și TVA). Vama în combinație cu poșta română reprezintă în ansamblu o mare complicație (cozi și implicit timp pierdut).

O metodă eficientă de a ocoli complicația pe care am menționat-o, ar fi ca produsele comandate prin AliExpress să fie livrate de la un depozit din Europa. Astfel, bunurile sînt deja trecute prin vamă la intrarea lor în depozitul european ceea ce înseamnă că nu mai este nevoie de taxe și TVA, plătite în România.

Marea problemă era că nu prea am găsit nici o opțiune de filtrare pe site-ul ALiExpress sau în aplicație, astfel încît să fac selecție pe țara de livrare (să aleg o țară din Europa cu depozit AliExpress din care să comand cu destinația Romania) Nu știu / nu înțeleg de ce nu există o astfel de opțiune. Cert este că eu nu am găsit așa ceva. Apropos, dacă cineva cunoaște vreun amănunt / detaliu / explicație, legate despre o astfel de filtrare aș fi bucuros să le aflu și eu (dați un comentariu vă rog)

Metoda pe care am găsit-o eu, funcționează binișor accesându-se site-ul AliExpress de pe desktop / laptop și este deosebit de simplă:

  1. Deschideți pagina principală www.aliexpress.com
  2. Scrieți în căsuța de ”Căutare” un articol dorit (bineînțeles în limba engleză) și dați ENTER
  3. În bara browser-ului după ce s-a deschis pagina cu produsele identificate ca urmare a căutării, după întreg șirul de caractere adăugați &shipFromCountry=CZ Unde CZ, este codul pentru țara de expediere, respectiv Republica Cehă. (este posibil să funcționeze și cu alte prefixe)

O să observați că se modifică lista de rezultate. Dați click pe produsul dorit și la ”Shipping” alegeți ”More options”; în cele mai multe cazuri, în lista de opțiuni, va apărea o țară de expediție din Europa, pe care o puteți selecta. Astfel produsul va fi expediat din interiorul comunității europene, ceea ce înseamnă că produsul ar trebui să ajungă la dumneavoastră acasă, prin curier, fără a mai fi nevoie să vă prezentați la poștă.

În unele cazuri este posibil ca în lista de rezultate să apară ca singură opțiune la țara de livrare: China. Așadar, procedați cu atenție pentru a identifica acele articole care au ca opțiune expedierea dintr-o țară europeană.

Leave a Reply