Journal of Scientific Exploration

Am avut de-a lungul timpului cîteva reviste care prin articolele lor m-au fascinat dea dreptu’. Și asta se întîmpla acum ceva timp…să fie vreo 10, poate 15 ani… Nu mai știu…

Prima, din cîte îmi amintesc a fost Nexus. O revistă australiană la origine, dacă nu mă înșel, plină de articole, care mai de care mai interesante. Era pe vremea cînd internetul încă nu era atît de dezvoltat sau poate nu știam eu unde să caut. Ideea e că s-a vîndut o perioadă în România, ceea ce mi s-a părut wow!

Dar nu despre Nexus vreau să vă vorbesc astăzi. Astăzi o să vă vorbesc despre ”Journal of Scientific Exploration”. Un jurnal online cu teme de la anomalii aparente în științele exacte, până la fenomene care par să nu aparțină nici unei discipline consacrate, cât și probleme filozofice despre conexiunea dintre discipline.

În jurnal sînt publicate articole științifice, recenzii, comentarii, eseuri, editoriale invitate, perspective istorice, necrologii, recenzii de carte și alte recenzii media, precum și scrisori sau comentarii referitoare la materiale publicate anterior în aceeași publicație.

Aveți aici un link către jurnalele publicate de la origini pînă acum și fac o mențiune destul de importantă. Se pot descărca gratuit, în format pdf.

Foto: Markus Spiske prin Pexels

Leave a Reply