Apogeul penibilului

Băi fraților! E groasă!

Mai mult ca niciodată țara asta are nevoie de noi, ăștia care am mai rămas și care nu plecăm afară fie din lipsă de chef, fie că încă nu (ne) arde, fie din dorința de a rezista.

Dacă nu ați urmărit materialul video de ma sus, urmăriți-l acum. Fiecare om de bun simț înțelege situația critică în care ne aflăm. Este halucinant și mie cel puțin îmi vine în minte o singură întrebare care mă bîntuie de o săptămînă…”Cum am ajuns aici?” 

Am făcut caterincă la greu, nu ne-am abținut să nu rîdem cu gura pînă la urechi și să blamăm, ne-am văzut fiecare de treabă și nu ne-am gîndit vreodată că o să ajungem în filmul ăsta. Cum să fie posibil ca martalogii din imagini (și nu sînt singurii) să fie cei ce decid cum merge treaba în țara asta? Cum naiba??!?? Eu mă simt expus, ca și cum aș fi cu chiloții în vine și m-am săturat să mai votez cu ”răul cel mai mic”. Uite ce face ”răul cel mai mic”! Uite unde ne-a adus!!!

Să concluzionez eu rapid cum stă treaba:

  • s-a distrus aproape tot cu complicitatea noastră a tuturor;

/ Ăștia care spuneți că totul se datorează votului pensionarilor și a oamenilor fără discernămînt sau iresponsabili care ar fi un procent important vă rog eu, scutiți-mă. Cînd vreodată prostimea a fost motorul schimbării?!?! Schimbarea s-a făcut cu și prin inteligență.

/ Adevărul este că ne-a durut la patină pe toți. Ne-am văzut fiecare de treabă, de familii, de anturaj, de pasiuni și am asistat pasiv (nu se pun miștourile, discuțiile în contradictoriu la o bere, ”atitudinea” luată pe rețele de socializare, promovarea scrierilor publicațiilor precum New Times Roman și alte cacarumbe de genul ăsta)

/ An după an, am asistat pasiv la distrugerea moștenirii consistente de dinainte de ’89. Am urmărit-o 28 de ani, în direct la TV, cu lux de amănunte.

  • s-au dus în p#@ă toate scările de valori;

/ Foarte mulți ”papagali”au luat locul ălora cu adevărat pregătiți. Foarte rar, oamenii de calitate au tupeu și ies în față. Nu blamez oamenii cu caracter, pregătiți care nu au dorit stres și mizerie. Treaba e că inapții care nu ezită să se calce pe picioare pentru a prinde un loc la masă, au luat fața pe de-antregul.

/ Copiii care învață, olimpicii, sportivii, oamenii de calitate se zbat pe uscat și stau la rînd în spatele impostorilor și a gherțoilor parveniți.

/ Am trăit să văd director de la CanCan trecut pe la Kanal D la Cultură! Bă ești nebun!!?!? În țara mea??? Mi se rupe ce studii are și cine e; e ca și cum ai pune lupul paznic la oi.

/ nu mai zic de extraterestrul de la Agricultură!!! Vă jur că obișnuiam să rîd pînă mă strîmbam; preferam clipurile de pe Youtube cu interviurile lui Daea în locul oricăror comedii. Dar gata! Nu îmi mai arde de rîs! E TRAGIC!

/ Viitori pîrnăiași, conducători de partid.

/ bețivi, plagiatori, hoți și corupți pe băncile celor mai importante instituții din stat…

  • Cel mai mare dezastru e la cultură și educație. Se face conjugat cu bună știință și pervers

/ educația nu urmărește un plan coerent și urmează metode învechite ce îndepărtează interesul elevilor / studenților. Mulți își concentrează atenția spre alte preocupări. (încă) Mulți rezistă eroic.

/ media e la pămînt; totul e un puzzle gîndit să submineze cultura și dacă subminezi cultura termini totul. O gloată proastă e masa de manevră ideală.

  • Nu mă pricep la finanțe dar cred că sîntem într-un mare derapaj;

/ gata – gata să se pună pe butuci sistemul de pensii și faptul că s-a amînat o decizie, pe care unii (în spiritul transparenței) au anunțat-o anterior și au fost pedepsiți pentru asta, a fost din cauza fricii. Frica că generația ”The Prodigy” va intra peste ei în clădirea guvernului și îi vor călca în picioare rapid așa cum și ei erau dispuși, rapid, să tragă din bani.

/ nu există stabilitate  / predictibilitate și multe legi care trec, sînt în funcție de interese ce nu țin exclusiv de bunul mers la statului

/ Se absorb fonduri europene pe pile. Întîi se dă duma printre ăia care trebuie să beneficieze și apoi apucă (dacă mai apucă) și prostul de rînd. Nu există cu adevărat consiliere pentru treburile acestea, nu există asistență, nu există interes.

Și lista poate continua într-o manieră generoasă…

Pe 29 iunie 2017 s-a atins apogeul incompetenței.

Într-o maniera ”fight back” inteligentă, va trebui să ne implicăm la o ”anarhie” care să dărîme tîrna cu proști pe care o cărăm de 28 de ani. Nu cu forța, nu cu violențe, pentru că de-abia așteaptă să se autovictimizeze, ci prin intermediul ironiei, al blamului al nesocotirii imbecilităților pe care le emană prin embargou generalizat. Clasa politică actuală ÎN ÎNTREGIME trebuie dată de pămînt. Cei puțini de bună credință care au încercat și nu au putut și-au dat sau ar fi trebuit să-și dea demisia. Cei care au rămas nu mai au ce căuta în politică.

  • cultura underground trebuie să își facă simțită prezența și să riposteze energic la ceea ce se întîmplă.
  • trebuie conștientizată masa de tineri inconștienți care încă nu sînt pierduți, prin promovarea simțului valorii, al responsabilității al percepției principiilor sănătoase.
  • trebuie boicotate toate acțiunile clasei politice (inclusiv ale președintelui)
  • promovarea adevăratele valori românești și ne-apartenența la nici un partid existent la ora actuală sau creat cu membrii ai actualelor partide

Feat. image: Rob Larsen

Foto: prinscreen – Recorder

Leave a Reply