The Shadow Effect

“The Shadow Effect” sau “Efectul de umbra” este ceea ce se intampla atunci cand toate lucrurile din noi pe care le-am negat si am incercat sa le reprimam, ne conduc viata din umbra, fara ca noi sa avem habar. Autoarea, Debbie Ford, a fost dependenta de droguri timp de cativa ani si in unul din multele episoadele de la dezintoxicare a simtit ca in interiorul ei s-a facut un clic. A simtit ca e gata sa inceapa o noua viata si de atunci totul s-a schimbat. In prezent, sustine seminarii, ofera coaching pe dezvoltare personala si a publicat cateva carti de mare succes. O multime de autori celebri din domeniul spiritualitatii si dezvoltarii personale cum ar fi Deepak Chopra, Marianne Williamson, Verdine White, Mark Victor Hansen, James Van Praagh, David Simon, Charles Richards, George Pratt, Edie Eger, Brent Becvar ne impartasesc experienta lor cu umbra si ne povestesc cum, cel mai mare “defect” sau “eveniment nefericit” din viata lor s-a dovedit a fi si cel mai mare dar. Filmul este presarat cu povesti de viata impresionante ale unor oameni de succes care si-au transformat viata vindecandu-se de trecut si privindu-si umbra in fata.

Documentarul ne inspira sa ne imbratisam partile “negative”, sa ne cunoastem astfel mai bine si sa redevenim intregi.

Deepak Chopra, Debbie Ford şi Marianne Williamson – toţi autori ai unor bestselleruri din lista ziarului New York Times şi maeştri de recunoaştere internaţională – s-au reunit pentru a-şi împărtăşi cunoaşterea legată de cel mai important obstacol în calea fericirii noastre: umbra. Fiecare din cei trei aduce lumină (în secţiunea din carte care le este consacrată) asupra acelor aspecte ale fiinţei noastre pe care le negăm, dar care ne controlează totuşi viaţa. Noi nu putem descoperi altfel darurile naturii noastre autentice decât prin acceptarea umbrei noastre.
Umbra există în fiecare dintre noi. Ea face parte integrantă din noi. Din păcate, noi ne petrecem o mare parte din viaţă fugind de ea. Departe de a fi atât de înspăimântătoare cum credem, latura noastră întunecată ne promite o viaţă mai bună şi mai împlinită. Umbra noastră se manifestă în fiecare zi. Ea este motivul pentru care ne înfuriem atunci când un prieten apare la întâlnire cu zece minute mai târziu, pentru care ţipăm la părinţii sau la copiii noştri, chiar dacă aceştia nu au greşit cu nimic, şi pentru care ne sabotăm propriul succes în momentele cele mai nepotrivite cu putinţă. Atât timp cât nu ne vom accepta natura dualistă, noi vom continua să ne rănim pe noi înşine şi pe cei dragi, dar şi să ne ignorăm potenţialul real.
Combinând înţelepciunea a trei experţi, cartea Efectul umbrei reprezintă un ghid practic şi profund care ne poate ajuta să descoperim darurile pe care le ascunde umbra noastră. Cei trei autori ridică vălul sinelui nostru fals şi ne arată ce se ascunde în spatele acestuia, eliberându-ne astfel de trecut şi îndemnându-ne să ne continuăm călătoria către desăvârşire. Atunci când nu ne vom mai trăi viaţa pe jumătate, noi vom deveni capabili să ne îndeplinim visele şi să ne asumăm fericirea care reprezintă dreptul nostru prin naştere.

Sursa: suntsanatos.ro

Leave a Reply