SMURD nu este vreun personaj de basm

Zilele astea am asistat la o (alta) dezbatere pe teme de fotbal. A, ups! Scuze! pe teme de sănătate. Oricum un (alt) domeniu la care românii se pricep foarte bine, la fel ca în politică, fotbal sau învățămînt. 90% dintre cei ce sînt întrebați despre sănătate, dpdv tehnic vorbind, dețin cele mai bune soluții de redresare și ameliorare a unui sistem (indiferent cît de complex este acesta). Nu este necesar să cunoști esența problemei pentru că asta afectează dramatic timpul liber și în plus cine are nevoie de toate bazaconiile scrise atîta timp cît românul e conectat spiritual la știință. Merge la biserică, se roagă, are comunicare directă cu Bărbosul. Cine dracu mai are nevoie de cunoaștere cînd ai la îndemînă, la scară națională asemenea resurse.

Acum urmează să specific clar că toate rîndurile de mai sus sînt scrise în termeni ironici la adresa marei mase de nepregătiți și ignoranți. Nu de alta dar este posibil ca unii oameni să trateze cu seriozitate ironiile de mai sus.

Am tot spus că nu sînt partizanul politic al nimănui. Nu mă numesc nici măcar “simpatizant”. Îmi este lehamită de politică cel puțin tot atît de mult cît îi este unui român cu bun simț.

Mă întristează faptul că din ce în ce mai mulți participă la dezbateri și susțin idei despre care în esență nu cunosc nimic. Nu mă refer aici la oameni simpli care nu au avut acces la carte și care vorbesc și ei pe uliță, ci la cei care au hălăduit prin cămine de facultăți și care au pregătirea necesară ca prin exprimarea elevată să îi păcălească pe ceilalți. Vorbesc de marea masă a celor care învîrt pe degete feisbucul și se înverșunează să-și promoveze ideile pentru un subiect despre care au cunoștine decît din media (un canal de informare dealtfel plin cu “specialiști” demni de cascadorii rîsului). În subsolul articolului am trecut niște referințe legate de subiectul SMURD, referințe care întăresc ceea ce vorbesc eu aici. Nu comentez mai mult…

Ne îndreptăm pe zi ce trece spre o direcție întunecată, lăsînd în urmă lumina. Cel mai trist este că mare parte a masei la care fac referire sînt oameni inteligenți care se raportează la orgolii în loc să se rapoteze la cunoaștere. Îi îndemn cu căldură să îi respecte și să îi simpatizeze pe cei ce îi contrazic cu argumente solide în loc să arunce cu bolovani. Societatea noastră este afectată grav de necunoaștere și de un sistem ilogic de promovare a valorilor, ideilor și oamenilor.

Referințe:

Înainte de toate ce este SMURD, istoria completă, varianta oficială
http://www.smurd.ro/

Explicații la îndemîna tuturor…

Alte surprize despre Arafat

Concentrați-vă atenția asupra persoanelor care iau cuvîntul și ideile sau “tentativele” de idei pe care le promovează. Se folosesc sloganuri adaptate din hip-hop și scandările galeriilor de fotbal și dacă facem un exercițiu de imaginație am putea inversa substantivul propriu Arafat cu cel de Tokes. La vremuri noi, scenarii noi, numai că societatea românească e la distanță de 23 de ani într-o continuă schimbare.

httpv://youtu.be/-BQH_Mz42Jw

httpv://youtu.be/FMqhP-MR2zo

httpv://youtu.be/s3lQVL3O8no

Leave a Reply