Filarmonica ”Paul Constantinescu” – ultima redută a culturii muzicale din Ploiești

Ploieștiul a vibrat azi cum nu a mai făcut-o niciodată. Pentru că niciodată nu s-a mai întîmplat în Ploiești ceea ce s-a întîmplat astăzi!

În sala Casei de Cultură a Sindicatelor, s-a desfășurat un adevărat regal muzical, denumit: “Classic Meets Romanian”, un concert extraordinar de Fusion: rock-simfonic, ethno și jazz, unic în România.

Invitatul serii a fost Alex Calancea, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi basişti de peste Prut, alături de band-ul său și de Guz.

Au urcat pe scenă peste 100 de artiști, acompaniați de Orchestra Simfonică la al cărei pupitru dirijoral s-a aflat directorul Filarmonicii ploieștene, Vlad Mateescu, Orchestra Populară “Flacăra Prahovei” condusă de Marian Dovîncă și Ploiești Jazz Trio – Sorin Zlat (pian), Răzvan Cojanu (contrabas) și Laurențiu Ștefan (tobe). Printre cei care au însemnat această seară se numără îndrăgiții soliști vocali ai Filarmonicii Cezar Ouatu, Adriana Deaconu, Traian Frîncu și Gelu Voicu.

Este de apreciat efortul depus pentru capitolul: sonorizare. Cînd ai peste 100 de artiști pe o scenă și mai mult, trebuie să administrezi un show fusion, este nevoie de un buget fabulos. Nu a fost cazul unui buget atît de fabulos, ceea ce a pus în valoare talentul echipei de suport tehnic, în special a inginerului de sunet Sever Staicu care s-a îngrijit ca magia scenei să fie transferată către public, nealterată. Pentru că așa s-a întîmplat!

Nu în ultimul rînd, bravo Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești pentru curajul de care a dat dovadă. Să aduci pe scenă 4-5 genuri muzicale care pe-alocuri s-au întîmplat chiar simultan, este o dovadă de curaj. Bravo și pentru idee.

Felicitări tuturor pentru magia acestei seri!
Felicitări publicului pentru căldura cu care a îmbrățișat acest proiect muzical inedit!

Vă las să vizionați cîteva secvențe din timpul concertului și vă îndemn să stați cu ochii ațintiți pe pagina de Facebook a Filarmonicii din Ploiești pentru că spectacolul a fost înregistrat audio-video.

Leave a Reply