Flickr va fi preluat de SmugMug

Nu știu dacă să mă îngrijorez sau nu. Pentru că Flickr va fi achiziționat de SmugMug.Pentru cine nu a auzit de Flickr, este un serviciu (eu spun) extraordinar de administrare a fotografiilor personale. Adică puteai să îți accesezi milioanele de fotografii personale îndrăgite de oriunde prin intermediul internetului atît cu ajutorul calculatorului cît și folosind dispozitive mobile. Prietenii, familia ta sau dacă vroiai orice utilizator, puteau să se bucure de imaginile încărcate de tine, asta cu ajutorul nivelurilor de acces oferite. Ca și cum ai avea sute de albume din acelea cu coperți pe care le puteai răsfoi pe telefon, tabletă sau laptop, economisind timp și spațiu împreună cu cei dragi sau singur în intimitate retrăind momentele din fotografii. Împreună cu multe alte opțiuni interesante Flickr m-a făcut să-l îndrăgesc de la începuturi.

Așa m-am îngrijorat și după ce Flickr, anterior, împreună cu întregul Yahoo, a fost achiziționat de Oath care probabil a făcut această achiziție pentru a dezmembra Yahoo în bucăți.

Mi-a plăcut Flickr pînă acum și nu știu cum va continua în joncțiunea cu SmugMug. Cert este că:

  • pînă pe 25 mai 2018 utilizatorii își pot șterge conturile de Flickr dacă nu vor dori să adere la această schimbare (pînă la această dată există posibilitatea recuperării fotografiilor din cont (folosind secțiunea ”your Camera Roll First”
  • procesul de autentificare se va efectua în continuare prin intermediul datelor de logare Yahoo. Cu timpul se va separa această opțiune de autentificare;
  • subscripțiile existente rămîn valabile pînă la epuizare; mai departe probabil că se va trece pe schema de plată a SmugMug
  • se pare că echipa de la Flickr rămîne în continuare pe ”metereze” fiind și ei preluați de SmugMug;

Așadar, după 14 ani extraordinari, o perioadă pe care nu mi-aș fi dorit-o întreruptă niciodată, se pare că Flickr, datorită incompetenței și bîlbelor celor care au avut în mînă destinele Yahoo, va trece în neființă. Long live SmugMug!

Leave a Reply