Fierbințeanu – art-pop music duo

I-am descoperit recent spre rușinea mea. Ei sînt FIERBINȚEANU! Trupa FIERBINȚEANU!

 

Dacă te-ai apleca pe aleile neasfaltate ale industriei muzicale românești, pentru că ai văzut pe jos ceva sclipitor și ai descoperi că este un diamant, acesta s-ar numi FIERBINȚEANU! Spun asta pentru că în peisajul obosit, plin de stereotipuri, vrăjeli și strîmbe muzicale, ei sînt exponentul originalității. Sînt printre puținii care chiar atrag atenția prin originalitate. Nu spun singurii, dar ceea ce îi diferențiează de ceilalți, este îndrăzneala și dezinvoltura de care dau dovadă în creația lor. Este pur și simplu cu totul altceva! De cele mai multe ori, ”altceva” prea ”țipător” prea abstract, obosește. Nu pare a fi cazul lor. Instrumentalul este puternic, penetrant, ritmat, iar vocile sînt așa cum trebuie, din acel film.”Seven Years Of Madness” m-a scos din minți pentru că m-a dus cu gîndul la Sepultura / ”Roots” deși piesa nu are nici o legătură cu metalul, ci mai degrabă motivul instrumentului tradițional brazilian folosit. Bineînțeles că nu e muzică de discotecă. Nu e genul de trupă pe care ți-ai dori-o la nuntă și pentru asta au tot respectul meu. Pentru că oamenii își fac treaba în lumea lor fără a-și bate capu’ cu probleme existențiale mărunte. Și fac asta încă de prin 2011. Au lansat pînă acum 4 albume, respectiv:

Love Goes Round In Circles – 27 decembrie 2011

The Beauty Of Music – 5 Septembrie 2012

Live Session At Photoliu – 27 Ianuarie 2013

Silence As Beauty – 9 Mai 2013

Massive Exposure – 27 Noiembrie 2014

După cel din urmă album, Vice România și-a dat cu părerea precum că FIERBINȚEANU ar fi “Cel mai ciudat si experimental duo din muzica electronica romaneasca”. Spui asta atunci cînd ești agricultor și ai terminat de prășit și dai o fugă într-unul din cluburile din București unde nu se ascultă manele, disco sau karaoke. Da’ cine dracu’ își mai bate capu’ cu Vice de România… 🙂

Concluzionez citîndu-l pe Andi despre muzica lor: ”e mai mult decît muzică, practic, o adevărată experiență”

Vă las să le explorați site-ul, să aflați singuri mai multe despre ei. Și dacă v-am stîrnit interesul și citiți articolul în timp util, trebuie să știți că FIERBINȚEANU prezintă pe 5 decembrie 2017, un spectacol muzical cu elemente de improvizatie, de teatru si coregrafie în Control Club din București.

Leave a Reply