Despre cablurile electrice

Am avut nevoie recent de niște referințe legate de cablurile electrice și modul în care să mă asigur că acestea transportă curentul electric în siguranță prin ele. Am căutat și dacă tot am găsit ce-mi trebuia, m-am gândit că ar fi bine să pun și aici sinteza a ceea ce am conspectat.

Aveam nevoie să știu mai exact cam ce grosime ar trebui să aleg pentru cablurile folosite la un anumit dispozitiv. Dacă te grăbești și nu ai timp de aprofundare, poți să folosești un calculator aproximativ care pe baza informațiilor pe care le introduci te îndrumă spre secțiunea nominală a conductorului pe care ar trebui să-l folosești.

Pentru mai multe detalii în schimb, mi s-a părut interesant articolul lui constructosu.eu care detaliază mai multe aspecte despre dimensionarea corectă a cablurilor din instalaţii. Găsești deasemenea în articol, link-uri către chestiuni interesante legate de numărul de prize necesare într-o clădire rezidențială sau despre instalaţia de date şi de internet dintr-o locuinţă.

Apropos, la final, când ajungeți să achiziționați cablul pe care l-ați ales, n-ar strica să aveți o idee asupra semnificației codificării standard, care ar trebui să fie inclusă în descrierea produsului.

Alte referințe:

Înfășurarea corectă a cablurilor
Etichetare cabluri: Link 1 | Link 2

Leave a Reply